Ga naar hoofdinhoud

Antivirus

Naast dat het belangrijk om uw computer te voorzien van de laatste versie van Windows is het ook van een groot belang dat uw computer beschermd is tegen aanvallen van buitenaf. Vaak wordt dat meteen aan internet gedacht maar het kan ook de USB stick zijn die je van iemand hebt gekregen waar een virus zich in heeft verstopt.

Een virus heeft meestal als doel om zoveel mogelijk aan te passen op de computer zodat het niet meer bruikbaar wordt waardoor schade ontstaat. Dit is heel vervelend maar gelukkig is dit vaak nog wel te repareren.

Wat een groter probleem is dat het virus alle bestanden, en dan vooral de persoonlijke bestanden, versleuteld. Dit houd in dat je alleen het originele bestand weer terug kan krijgen als je de “sleutel” hebt. Deze sleutel is in bezit bij de gene die dit virus heeft bedacht en is meestal bereid om wel de sleutel te geven tegen een hoog bedrag wat vaak in bitcoins betaald moet worden. Dus eigenlijk is de computer gegijzeld. We noemen dit dan ook “ransomware”.

100% beschermen tegen deze aanvallen is helaas niet mogelijk. Vaak is er een veiligheidslek gevonden die wordt misbruikt. Antivirus bedrijven houden dit goed in de gaten en wanneer dit bij hun bekend is proberen ze zo snel mogelijk hun software aan te passen dat ze dit kunnen ondervangen.

Wij van Go2Tech hebben daarom ook onderzoek gedaan naar verschillende antivirus software. Onze ervaring is dat Eset Internet Security erg goed is. Het beschermd op verschillende vlakken zonder dat de computer er traag van wordt. Daarnaast mocht het onverhoopt toch mis gaan bieden ze veel support om het weer te repareren.

Als u vragen heeft over dit product of graag ook essentiële bescherming wilt neem dan contact met ons op. U kunt het altijd 30 dagen gratis proberen.

Back To Top